A apărut o nouă tulpină de coronavirus: ''Este o filiaţie separată faţă de cele din Marea Britanie şi Africa de Sud''

A apărut o nouă tulpină de coronavirus: ''Este o filiaţie separată faţă de cele din Marea Britanie şi Africa de Sud''

O altă tulpină a noului coronavirus pare să fi apărut în Nigeria, a anunţat joi directorul autorităţii pentru controlul bolilor din Africa, avertizând că este nevoie de investigaţii suplimentare.

Vestea vine după ce atât Marea Britanie, cât şi Africa de Sud au raportat noi mutaţii ale virusului SARS-CoV-2, care par să fie mult mai contagioase, ducând la restricţii de călătorie suplimentare şi la perturbarea pieţelor financiare.

''Este o filiaţie separată faţă de cele din Marea Britanie şi Africa de Sud'', a declarat John Nkengasong, director al Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din Africa, în cadrul unei conferinţe de presă online de la Addis Abeba, informează Reuters, citată de Agerpres.

''Cea pe care am descoperit-o în Nigeria, din puţinele date pe care le avem până în prezent, prezintă mutaţia 501'', a adăugat Nkengasong, referindu-se la mutaţia denumită 501.V2, identificată în Africa de Sud şi anunţată de autorităţile sanitare din această ţară pe 18 decembrie.

CDC din Nigeria şi Centrul African de Excelenţă pentru genomică şi boli infecţioase din Nigeria vor studia mai mult probe, a mai spus Nkengasong.

Principalul centru de cercetare COVID-19 din ţară a dat publicităţii secvenţele genomice ale noii tulpini, a adăugat acesta.

CDC din Nigeria nu a dat curs imediat unei solicitări de a comenta afirmaţiile lui Nkengasong.

Nigeria, cea mai populată ţară din Africa, cu peste 200 de milioane de locuitori, a înregistrat mai puţine cazuri de coronavirus în comparaţie cu alte state de pe continent.

Potrivit bilanţului de miercuri, numărul cazurilor a depăşit 80.000, iar numărul de infectări zilnice a trecut de 1.000, pentru prima dată în această lună.

Comenteaza