A doua tranșă a vaccinului anti-Covid va întârzia la Cluj

A doua tranșă a vaccinului anti-Covid va întârzia la Cluj

Prefectura Cluj a informat că din cauza unor probleme ale producătorului, următoarea tură de vaccin împotriva coronavirusului va sosi cu întârziere în România. 

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Din informațiile pe care le deținem, în opt țări s-a întârziat livrarea din cauza unor probleme tehnice ale producătorului. La acest moment știm că vor sosi noi vaccinuri anti-COVID-19 în România, după cum urmează: în 29 decembrie în București, Cluj și Timișoara; iar în 30 decembrie, în Brașov, Constanța, Craiova și Iași.

Vă vom ține la curent cu eventualele actualizări sau modificări ale programului de furnizare a vaccinurilor anti-COVID-19", a precizat prefectul Mircea Abrudean. 

Campania de vaccinare a debutat la Cluj, în faza 0, cu 90 de cadre medicale de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, programate să se imunizeze în perioada 27-31 decembrie, din primul lot de 375 de doze anti-Covid-19 sosit aici.

Faza 1 va cuprinde personalul medical din județ - 12.500 de persoane care vor fi vaccinate în cele 20 de centre amenajate în unități medicale.

Faza 2 cuprinde persoanele din grupe de risc peste 65 de ani și persoanele cu boli cronice, adică 132.000 de persoane în județ. Acestea vor fi vaccinate în cele 30 de centre amenajate la nivelul județului. În faza doi vor intra și persoanele din cele 49 de centre rezidențiale, 2.500 de oameni.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza