A început sezonul de gripă. Când ajung noile doze de vaccin antigripal în cabinetele medicilor

A început sezonul de gripă. Când ajung noile doze de vaccin antigripal în cabinetele medicilor

Noi doze de vaccin antigripal au fost distribuite în ţară şi urmează să fie distribuite în cabinetele medicilor de familie. 

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, Sandra Alexiu, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că noi doze de vaccine antigripal au ajuns în ţară, ele urmând să ajungă în cabinetele medicilor de familie în zilele următoare. Alexiu precizează că numărul de doze distribuite în această tranşă este mult mai mare comparativ cu cel alocat medicilor de familie în prima tranşă.

„Ieri (marţi, n.r) am primit mesaj de la Direcţia Sanitară că au venit din nou doze (de vaccin antigripal - n.r) şi să mergem să le luăm. Între timp s-a rezolvat problema şi cred că au venit destul de multe ( doze - n.r.), pentru că am înţeles că o să îmi dea multe. Cam 70% din ceea ce am cerut, aşa cum s-a şi comandat, de altfel, oricum faţă de prima dată (prima tranşă - n.r.) când am luat 20, faptul că îmi dă 200 acum e cu totul altceva”, informează Alexiu.

Ea a menţionat faptul că nu ştie dacă vor mai fi şi alte tranşe de distribuire a vaccinului antigripal, dar că cel puţin încă una ar fi necesară. Alexiu a informat că acest tiraj de doze va acoperi sezonul gripal şi că momentan „stăm bine” la capitolul vaccinuri.

„În general vaccinarea acoperă sezonul respectiv, deci nu ar fi o problemă, având în vedere că sezonul gripal debutează în noiembrie şi vârfurile sunt undeva în luna decembrie-ianuarie, chiar februarie uneori, nu e o problemă şi dacă vaccinăm la sfârştul lunii noiembrie, începutul lui decembrie. Suntem protejaţi, doar să avem şi să facem, să reapară şi în farmacii ca să poată să-şi cumpere şi cei care nu sunt la risc, dar vor să se vaccineze. Stăm bine deocamdată, să vedem”, completează Alexiu.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza