A intrat în vigoare interdicția de vânzare în UE a produselor din tutun aromatizat încălzit. Ce se întâmplă cu stocurile

A intrat în vigoare interdicția de vânzare în UE a produselor din tutun aromatizat încălzit. Ce se întâmplă cu stocurile

Noua interdicție a UE va contribui la atingerea obiectivului de a crea o „generație fără tutun” stabilit în Planul european de combatere a cancerului. Statele membre au câteva luni la dispoziție pentru a transpune directiva.

Comisia Europeană a salutat miercuri intrarea în vigoare a interdicției privind produsele din tutun încălzit aromatizate.

Interdicția răspunde creșterii semnificative a vânzărilor de astfel de produse din tutun în întreaga UE și va contribui la atingerea obiectivului de a crea o „generație fără tutun” stabilit în Planul european de combatere a cancerului, care își propune ca mai puțin de 5 % din populație să mai utilizeze tutun până în 2040”, transmite Comisia Europeană.

„Tutunul cauzează 90 % din cancerele pulmonare. Este esențial să se adopte o poziție fermă pentru a se reduce consumul de tutun, cu atât mai mult cu cât asistăm la introducerea continuă pe piață a unor noi produse. Datorită interdicției, cetățenii noștri, și în special tinerii, vor fi mai bine protejați de efectele dăunătoare ale acestor produse, ceea ce ne aduce cu un pas mai aproape de o „generație fără tutun”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară.

Statele membre au la dispoziție opt luni pentru a transpune directiva delegată în legislația lor națională.

Noile norme vor deveni pe deplin aplicabile începând cu 23 octombrie 2023, după încheierea unei perioade de tranziție de trei luni în care să se poată epuiza stocul existent de produse din tutun încălzit aromatizate.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza