A vizitat 35 de ţări ca profesor de fitness, vine azi la Cluj

A vizitat 35 de ţări ca profesor de fitness, vine azi la Cluj
Un kenyan mutat în Suedia s-a stabilit în România, unde îi învaţă pe români, de mai bine de 10 ani, cum să facă fitness; între timp, a vizitat toate continentele - mai puţin America de Sud - şi a ajuns azi la Cluj.

Richmond Bachia şi-a deschis o şcoală de fitness în Bucureşti, împreună cu logodnica sa, Veronica Alexe, şi a venit azi la Cluj ca să susţină un workshop prin care promovează cursurile pentru instructori de fitness pe care le va organiza în martie şi mai. E primul atelier organizat de cei doi în ţară iar reacţia a fost "copleşitoare", după cum spune Bashia. "Am fost copleşiţi de numărul de participanţi", spune el. "Ne aşteptam la 60-70, dar au venit peste 140 şi continuă să vină; a trebuit aseară să refuzăm câteva zeci de cereri pentru că nu le mai puteam onora", spune el. Bashia spune că la atelierul de azi, organizat la clubul Moving de pe Cetăţuie, au venit participanţi din Timişoara şi Deva, "chiar şi din Iaşi, din cealaltă parte a ţării".

Bachia şi Veronica Alexe vor să organizeze astfel de ateliere şi în restul oraşelor mari din România. Bashia e un fost atlet şi e licenţiat în ştiinţele sportului. E instructor de fitness din 1999, iar de atunci a vizitat, în această calitate, nu mai puţin de 35 de ţări de pe aproape toate continentele - mai puţin Antarctica, bineînţeles, şi America de Sud. "Am fost în China, SUA, toată Europa de Vest, Africa de Sud, Islanda, ţările din Nordul Europei şi Australia", spune el. "În America de Sud încă n-am ajuns".

În pauza de după prima sesiune de antrenamente de pe Cetăţuie, Veronica Alexe îşi trage sufletul: "e un eveniment superb", spune ea. "Cei prezenţi azi se distrează maxim, fac mişcare alături de profesorii noştri şi de fondatorii şcolii, pot vedea ce face şcoala noastră, profesorii noştri şi ce pot să facă şi ei în viitor dacă vor să devină profesori de fitness. E un eveniment dedicat celor care vor să devină instructori de fitness; şcoala Fitness Scandinavia e una dintre cel emai mari, şi vrem să ne promovăm cursurile din martie şi mai de la Cluj; azi ne promovăm unul dintre cele mai mari evenimente de fitness din România, Convenţia de fitness care are loc în aprilie la Bucureşti".

Etichete
Comenteaza