Abrudean: "Situația devine tot mai gravă. Ne pregătim să mai deschidem o unitate ATI"

Abrudean: "Situația devine tot mai gravă. Ne pregătim să mai deschidem o unitate ATI"

Prefectul Mircea Abrudean a atras atenția, luni, că cele trei spitale COVID funcționează la capacitate aproape maximă, atât la ATI cât și pe secții și le-a transmis clujenilor că "nu este cazul să ne relaxăm". 

”Observăm o creștere alarmantă a numărului de cazuri în județul Cluj, în ultimele zile am avut 83 - 70 - 104 cazuri chiar, numărul cel mai mare pe care l-am avut (...), e clar că trendul este unul ascendent și că trebuie luate unele măsuri de restricționare a unor activități pentru prevenirea răspândirii acestui virus și pentru a scădea presiunea de pe sistemul medical. Cele trei spitale COVID funcționează la capacitate aproape maximă, atât în ceea ce privește Terapia Intensivă, cât și pe secții. Mai sunt locuri la Spitalul de Recuperare, unde avem 3 locuri la ATI, dar, având în vedere numărul mare de cazuri și trendul pe care-l observăm, ne pregătim să mai deschidem, în perioada următoare, o secție de Terapie Intensivă, pentru că acolo avem o problemă (...) Căutăm o soluție pentru încă o unitate ATI. (...) La Infecțioase ne putem extinde cu 10 paturi, iar la Medicală I se pot amenaja 30 de paturi de ATI. Decizia e mai complicată pentru că trebuie luată pentru o perioadă mai lungă de timp", a spus, luni, prefectul Mircea Abrudean.

Prefectul a făcut un "apel foarte serios" către clujeni de a respecta extrem de strict măsurile care se impun pentru a limita răspândirea virusului.

”Avem 360 de internați care sunt cazuri cu forme medii sau grave, severe sunt la ATI, sistemul medical, medicii fac tot efortul pentru a gestiona situația, dar nu este suficient, oamenii trebuie să înțeleagă că situația devine problematică și că trebuie să faci tot posibilul să nu ajungi în spital. (...) Revin cu un apel foarte serios către clujeni, să devenim mai responsabili, să revenim la ceea ce am fost în perioada anterioară, să înțelegem cu toții că trebuie să respectăm extrem de strict toate regulile pe care le impun autoritățile - de la purtarea banală a măștii, care este la îndemâna oricui, la dezinfectant, la păstrarea distanței fizice și evitarea locurilor aglomerate. Trebuie să înțelegem că situația devine tot mai gravă. Nu este cazul să ne relaxăm deloc sau să tratăm cu lejeritate măsurile impuse de autorități”, a transmis Mircea Abrudean.

În ultimele 24 de ore, la Cluj, alte 83 de persoane au fost depistate cu noul coronavirus, astfel că numărul total al infectărilor a ajuns la 3.765. De asemenea, încă două persoane diagnosticate cu COVID-19 au murit.

 

Comenteaza