Adolescentă din Cluj, vaccinată din greșeală cu Johnson&Johnson

Adolescentă din Cluj, vaccinată din greșeală cu Johnson&Johnson

O adolescentă din Cluj a fost vaccinată din greșeală cu serul produs de Johnson&Johnson, vaccin care poate fi administrat doar persoanelor peste 18 ani.

O adolescentă de 17 ani a fost vaccinată cu serul de la Johnson & Johnson, neautorizat pentru persoanele sub 18 ani. Incidentul a avut loc ieri dimineață la Centrul de Vaccinare „Anghel Saligny” din Cluj-Napoca. Medicii și-au dat seama de eroare abia la înregistrarea datelor, când sistemul nu a eliberat adeverința de vaccinare.

„Medicul coordonator al centrului, dr. F. M. a transmis Direcției de Sănătate Publică Cluj o notă de informare privind eroarea administrării vaccinului la o persoana sub vârsta de 18 ani.
Din relatarea doamnei doctor reiese că la data de 15.11.2021, la ora 8,00 s-a prezentat o persoană de sex feminin, pe nume S. I. L. pentru vaccinare cu Johnson&Johnson.
Doamna doctor a scanat cartea de identitate pe tabletă cu credențiale Johnson&Johnson iar tableta a indicat că „persoana poate fi vaccinata, nu are nici o doza” situație în care datele au fost transmise și preluate în RENV. S-a continuat cu completarea chestionarului și cu anamneza efectuată de Dr. R. C. (persoana nu a fost întrebată dacă este minoră) apoi s-a continuat cu vaccinarea
cu tipul de vaccin Johnson & Johnson.
În momentul în care s-a încercat scoaterea adeverinței a apărut mesajul „eroare la salvarea datelor: vaccinul nu a fost adăugat din cauza unor erori; persoanele sub 18 am nu se pot vaccina cu acest
produs (Johnson&Johnson)”, a transmis Prefectura Cluj.

Incidentul a fost comunicat Direcției de Sănătate Publică Cluj, care a solicitat punct de vedere de la CNSCBT.

Potrivit DSP Cluj, având în vedere precizarea CNSCBT, medicul vaccinator urmează să transmită o notă explicativă prin care să detalieze toată situația, în vederea înregistrării vaccinării în RENV și generării adeverinței de vaccinare.

Comenteaza