Mulţi români ajung la spital abia când nu mai pot respira și după ce s-au tratat "după ureche"

Mulţi români ajung la spital abia când nu mai pot respira și după ce s-au tratat "după ureche"
| Foto: Playtech.ro

Medicii din ţară trag un semnal de alarmă cu privire la situaţiile în care pacienţii COVID ajung la spital cu forme tot mai grave ale infecţiei după ce s-au tratat acasă cu medicamente luate "după ureche".

În ultimele luni a crescut numărul pacienților care ajung la spital cu forme tot mai grave de COVID-19. Motivul ar fi testele rapide antigen, pe care tot mai mulţi românii şi le fac singuri, la domiciliu, iar apoi se tratează cu medicamente luate "după ureche", transmit ştirile.tvr.ro.

Dacă tot şi-au pus singuri diagnosticul românii cred că o vor scooate singuri la capăt cu boala, mai ales dacă cunosc şi alte cazuri în care s-a procedat la fel. Însă nu de puține ori starea de sănătate a acestor persoane se deteriorează și ajung pe mâna medicilor abia când nu mai pot respira.

Problema apare atunci când nu anunță autoritățile și nici măcar medicul de familie că testul este pozitiv. Boala evoluează imprevizibil chiar și pentru o persoană care nu are afecțiuni grave. Ca să nu se ajungă aici, pentru că spitalele rezervate tratării cazurilor de COVID sunt pline, specialiștii colaborează cu medicii de familie, îi îndrumă atunci când sunt întrebați.

Pentru a primi la timp cel mai bun tratament este esenţială comunicarea de la primele simptome. Pe de altă parte, medicii spun că acuratețea testelor rapide este relativă și contează foarte mult ca persoana care face recoltarea să fie instruită.

Comenteaza