Al cincilea deces din cauza gripei la Cluj

Al cincilea deces din cauza gripei la Cluj

Alte două persoane confirmate cu virus gripal au murit, numărul celor decedaţi din această cauză ajungând la 155, potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Este vorba de o femeie de 74 de ani din Cluj şi o alta din Constanţa de 39 de ani cu virus gripal de tip A. Ambele aveau condiţii medicale preexistente şi nu fuseseră vaccinate antigripal.

Până acum, în județul Cluj, și-au mai pierdut viața din cauza gripei un bărbat de 89 de ani, care avea afecţiuni asociate şi nu era vaccinat, un altul de 58 de ani, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09. Acesta a murit în 28 ianuarie. Victima avea condiţii medicale preexistente, dar nu era vaccinată antigripal. De asemenea, a decedat o femeie de 39 de ani, confirmată cu virus gripal tip A, nevaccinată și un bărbat de 57 de ani, din județul Sălaj, dar care era internată la Clinica de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca și suferea şi de alte afecţiuni.

Comenteaza