ALERTĂ pe litoral! Apa mării, contaminată cu bacterii periculoase în mai multe zone. Ce spun specialiștii

ALERTĂ pe litoral! Apa mării, contaminată cu bacterii periculoase în mai multe zone. Ce spun specialiștii

Concentraţii foarte mari de Escherichia Coli au fost depistate în apa mării, în weekend, în mai multe zone de pe litoralul românesc.

În mod normal, concentraţia de Escherichia Coli este de ordinul zecilor şi, rar, al sutelor. Cele mai recente măsurătorile făcute au depistat şi valori care depăşeşte 1.300, în punctul NĂVODARI III.

Cea mai mare concentraţie a acestei bacterii care poate provoca infecţii intestinale a fost înregistrată, în această vară, în punctul Eforie NORD II – peste 7.600, potrivit Radio Constanţa.

Tudorel Ene, purtătorul de cuvânt al  Direcției de Sănătate Publică din Constanța spune că “discutăm despre un episod pasager, restul probelor prelevate din zonă arată o calitate a apei bună, astfel că îmbăierea este permisă”.

Experţii spun că se poate înota şi dau asigurări că evenimentul este unul de scurtă durată. Totuşi, ei atrag atenţia cu privire la copii. Ei trebuie supravegheaţi să nu înghită apă.

“Copiii trebuie supravegheaţi în momentul în care se îmbăiază, să nu înghită cantităţi mari de apă, pentru că, normal, apa este apă de îmbăiere şi nu apă potabilă. Da, deci, nu înseamnă că te îmbolnăveşti dacă în timpul înotului înghiţi apă, dar sunt copii care beau în cantitate mai mare şi sigur că pot apărea probleme”, a declarat dr. Luiza Căruceru, de la Direcţia de Sănătate Publică Constanţa.

În prezent, inspectorii DSP monitorizează calitatea apei mării din două în două zile, după o perioadă în care au recoltat probe în fiecare zi. Rezultatele analizelor pot fi găsite pe site-ul Direcției de Sănătate Publică din Constanța.

Comenteaza