Alexandru Rafila a făcut anunțul. Când se termină valul al treilea al pandemiei

Alexandru Rafila a făcut anunțul. Când se termină valul al treilea al pandemiei
| Foto: antena3.ro

Reprezentantul OMS în România, Alexandru Rafila, spune că cel de-al treilea val al pandemiei va trece când numărul bolnavilor din terapie intensivă va scădea.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Alexandru Rafila a spus, joi seară, la „Marius Tucă Show” de la Aleph News, întrebat când va trece al treilea val, că au trecut deja trei săptămâni din cele şase pe care le prognozase, iar numărul de cazuri noi este tot mai mic în fiecare zi.

„Am ajuns de la 6.000 la 3 - 4.000 de cazuri pe zi, e un lucru bun, dar să vedem când lucrul acesta se va reflecta şi în scăderea numărului de pacienţi internaţi, mai ales la terapie intensivă. Atunci putem să spunem că am trecut de valul trei”, a declarat Rafila, potrivit Mediafax.

În ceea ce priveşte o declaraţie anterioară, potrivit căreia 1 august este o dată bună pentru vacanţe, Rafila a afirmat că vrea să spună tuturor să avem vacanţe liniştite, sigure, fără restricţii de transport: „e o dată bună să ne vaccinăm până în 1 august”. Până la acea dată, însă, nu poate fi atinsă ţinta de 10 milioane de vaccinaţi, 5 milioane fiind o cifră rezonabilă, cu condiţia ca de mâine să înceapă o campanie eficientă.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza