Rafila a vorbit despre tratamentul pe care-l ia pentru COVID. Medicamentul care trebuie evitat

Rafila a vorbit despre tratamentul pe care-l ia pentru COVID. Medicamentul care trebuie evitat

Medicul Alexandru Rafila, care se tratează după ce a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus, a transmis un mesaj cu privire la un medicament care nu trebuie administrat sub nicio formă în cazul infecției cu SARS-CoV-2.

Profesorul Alexandru Rafila se află în izolare și face tratament după ce a fost infectat cu noul coronavirus. Medicul a declarat la un post tv că se simte bine și a transmis un sfat pentru tratamentul celor care se infectează – "infecţia cu noul coronavirus nu se tratează cu antibiotice".

„Mă simt bine. Nu am o problemă deosebită. Fac şi tratament. Sunt compliant însă în general nu îmi place să fac exces de medicaţie. Medicaţia, atunci când trebuie şi cât trebuie. Şi nu iau antibiotice. Acesta este un mesaj pe care-l transmit tuturor: infecţia cu noul coronavirus nu se tratează cu antibiotice, cu azitromicină.

Este, dimpotrivă, grav să iei azitromicină când eşti infectat cu noul coronavirus. Nici măcar în caz de febră mare. Trebuie să dăm sfaturi pentru că oamenii trebuie să fie informaţi. Azitromicina a fost recomandată iniţial în tratament, la început, când existau tot felul de încercări terapeutice, ulterior s-a dovedit că nu are niciun efect ci, dimpotrivă, generează rezistenţă la antibiotice, generează alte probleme şi este bine să o evităm”, a spus profesorul Alexandru Rafila, la România TV.

Comenteaza