Americanii sustin că astăzi România va atinge numărul maxim de bolnavi

Americanii sustin că astăzi România va atinge numărul maxim de bolnavi
| Foto: euronews.com

Azi e ziua în care sistemul medical din România ar trebui să fie cel mai solicitat din cauza numărului mare de bolnavi cu COVID 19. Explicaţiile din spatele analizei şi care va fi prima zi fără niciun deces.

Institutul pentru Măsurători şi Evaluare în domeniul Sănătăţii, care funcţionează în cadrul University of Washington a realizat o analiză la nivel global pe cazurile de COVID 19, numărul de morţi din fiecare ţară şi cât de solictat va fi sistemul medical.

Potrivit analizei 13 aprilie este ziua în care sistemul medical din România va fi cel mai solicitat, cu 304 persoane internate pe ATI, dintre care 269 ar avea nevoie de ventialaţie mecanică.

Cifrele raportate azi de Grupul de Comunicare  Strategică arată că pe ATI sunt 231 de persoane internate din cele 6.633 infectate cu COVID 19 în România. 

Potrivit previziunii 8 mai va fi prima zi fără niciun deces din cauza COVID 19 pe teritoriul României.

Proiecţia arăta iniţial că 804 persoane îşi vor pierde viaţa în România din cauza noului coronavirus până pe 4 august, dar această cifră s-a schimbat în ultimele zi dinc azua evoluţiei situţaiei. Acum, specialiştii susţin că 774 decese vor avea loc în România din cauza COVID 19, adică mai puţin cu 30 de decese.

Etichete
Comenteaza