Angajată a unei creșe publice din Cluj, depistată cu coronavirus

Angajată a unei creșe publice din Cluj, depistată cu coronavirus

Una dintre angajatele Grădiniței Patrocle din Cluj-Napoca a fost diagnosticată cu coronavirus, fiind internată apoi în spital. 

"Luni, în data de 13 iulie 2020, o angajată a creșei Patrocle, care avea funcția de arhivist, a fost identificată pozitiv COVID-19. Imediat s-a efectuat ancheta epidemiologică de către Direcția de Sănătate Publică (DSP). În afară de internarea angajatei, DSP nu a dispus alte măsuri suplimentare.

Conform anchetei epidemiologice, angajata își desfășura activitatea într-un spațiu distinct, la etajul 2, fără contacte directe, în sensul legii, cu ceilalți angajați, în condițiile în care activitatea creșei se desfășoară la nivelurile parter și etaj 1.

Conducerea creșei a dispus ca măsură suplimentară dezinfecția tuturor spațiilor din creșă. Zilnic se efectuează triajul epidemiologic prin termometrizarea personalului și a copiilor, precum și dezinfecția în toate unitățile subordonate Centrului Bugetar de Administrare Creșe (CBAC).

Conducerea CBAC a procedat în conformitate cu prevederile legale și a celor impuse de DSP în cadrul anchetei epidemiologice", a transmis Primăria Cluj-Napoca.

Comenteaza