Angajații de la stat din sănătate nu mai au voie să lucreze în două locuri

Din cauza coronavirusului, medicii, asistenții, infirmierele și ceilalți angajați din sistemul sanitar nu mai au voie să aibă și al doilea loc de muncă.

Informația a fost transmisă de Prefectura Bihor, dar face parte din măsurile cu caracter excepțional date prin ordinul șefului al Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, privind instituirea unor măsuri necesare pentru limitarea răspândirii infecției cu coronavirus la nivelul unităților sanitare publice și private, conform Bihor Online.

Interdicția a fost pusă vineri și arată că “pe toată perioada stării de urgență, personalul medical și nemedical din instituțiile sanitare publice își va desfășura activitatea numai în unitatea sanitară în care este angajat cu funcția de bază.

Măsura a fost dispusă în contextul evoluției situației epidemiologice actuale, pentru a crește gradul de prevenire a răspândirii infecțiilor la nivelul unităților sanitare și pentru a proteja atât pacienții, cât și cadrele medicale și nemedicale din Bihor”.

Medicii, asistentele sau infirmierele nu mai au voie să mai lucreze, temporar și la cabinete private, iar nerespectarea acestei interdicții “poate duce la aplicarea de sancțiuni legale, de la rezilierea contractelor cu casa de asigurări și până la întocmirea de dosar penal pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor”.

Spitalul Județean Oradea are doi oameni în minus în activitate din cauza faptului că un medic radiolog a efectuat o investigație la o clinică privată din oraș unui suspect de coronavirus. Medicul și asistenta sunt acum izolate la domiciliu.  

Comenteaza