Anglia va lansa un program masiv de testare rapidă pentru COVID

Anglia va lansa un program masiv de testare rapidă pentru COVID

Programul masiv de testare vine după ce ratele de deces COVID-19 au continuat să crească în Marea Britanie şi spitalele au raportat un număr alarmant de pacienţi care au nevoie de terapie intensivă.

Scopul programului este de a identifica unele dintre zecile de mii de persoane infectate care răspândesc fără să vrea virusul în toată ţara.

Sâmbătă, a fost înregistrate în Marea Britanie 1.035 de decese asociate COVID-19, ceea ce a ridicat numărul total la 80.868.

În cadrul noii scheme extinse de testare, autorităţile locale vor fi încurajate să identifice cazuri pozitive de Covid şi să asigure izolarea celor infectaţi. Utilizarea testelor rapide, care poate confirma dacă o persoană este infectată în mai puţin de 30 de minute, va permite detectarea rapidă a persoanelor infectate la centrele de testare, scrie Mediafax.

Testele rapide sunt precise în identificarea persoanelor infectate, dar au fost criticate pentru că generează un număr mare de teste fals negative. Experţi au salutat extinderea programului de testare, pe care 131 de autorităţi locale au fost deja de acord să îl implementeze. Profesorul Adam Finn, de la Universitatea Bristol, a descris programul extins ca o măsură vitală. "Adăugat la măsurile deja în vigoare, acesta oferă un nou instrument important pentru a ajuta la reducerea creşterii rapide a cazurilor care este paralizantă ţara noastră", a adăugat el.

Comenteaza