Anunțul ministrului Sănătății: “Infecţia cu noul coronavirus se transformă într-o viroză sezonieră”

Anunțul ministrului Sănătății: “Infecţia cu noul coronavirus se transformă într-o viroză sezonieră”
| Foto: alephnews.ro

Alexandru Rafila a afirmat sâmbătă că infecţia cu noul coronavirus se transformă încet într-o viroză sezonieră şi dacă va mai exista un nou val, el nu va pune probleme.

"Eu am evitat să fiu tranşant, nu pentru că nu-mi place să fie tranşant, ci pentru că biologia este o ştiinţă şi o chestiune care este în continuă evoluţie.

Opinia mea în momentul de faţă este că vor mai apărea îmbolnăviri, poate chiar un mic val, cum spuneţi dumneavoastră, dar care nu va avea impact asupra sănătăţii publice şi asupra capacităţii de apărare a asistenţei medicale. Dar asta nu înseamnă că în anumite zone sau în anumite populaţii vulnerabile care nu au fost protejate prin vaccinare nu vor fi la risc.

Deci încet, încet această infecţie se transformă într-o viroză sezonieră şi dacă va exista un nou val, el nu va pune probleme mai ales că acum avem experienţă, suntem organizaţi şi am dezvoltat serviciile ambulatorii care previn supraîncărcarea spitalelor, a unităţilor de primiri urgenţe", a declarat, într-o conferinţă de presă, Alexandru Rafila.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza