Aparat modern de radiologie, de 1 milion de lei, la UPU Cluj-Napoca

Aparat modern de radiologie, de 1 milion de lei, la UPU Cluj-Napoca

Săptămâna aceasta a avut loc instructajul personalului care va lucra cu noul aparat digital fix de radiologie (RX), care deservește Secțiile Clinice Ortopedie-Traumatologie I și II din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (UPU) Cluj-Napoca.

"Aparatul înlocuiește unul vechi de 16 ani, care nu mai făcea față cerințelor actuale și nici volumului de muncă. Anual, în cele două secții de ortopedie se fac aproximativ 24.000 de investigații imagistice, atât pentru pacienții internați, cât și pentru cei consultați în ambulatoriu. Dotat cu un detector mobil, echipamentul permite efectuarea radiografiilor chiar și pentru pacienții imobilizați, sporind astfel confortul pacientului, mai ales în cazul afecțiunilor ortopedice. Investigațiile imagistice se fac mai rapid, la o calitate superioară a imaginii și cu un nivel de iradiere redus", se arată într-un comunicat remis presei. 

RX-ul nou, în valoare de 1.000.000 lei, achiziționat cu fonduri alocate de Consiliul Județean, a primit toate autorizațiile necesare pentru funcționare și, odată cu finalizarea instruirii personalului, își așteaptă primii pacienți. Prețul include o garanție full-service, cu piese de schimb incluse, pentru cinci ani.

RX-ul digital fix este al treilea echipament de acest tip instalat în spital în ultimii ani, după cele două echipamente achiziționate în 2016, care funcționează în Unitatea de Primiri Urgențe și în punctul central al Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală.

Pe lângă acest echipament de radiologie, în blocul operator al Secțiilor Clinice Ortopedie-Traumatologie I și II a fost instalat un aparat de radiologie cu braț C, în valoare de 591.000 lei, achiziționat cu sprijinul Ministerului Sănătății. "Echipamentul cu braț C este destinat uzului intraoperator și permite efectuarea radiografiilor în timpul intervențiilor chirurgicale, oferind informații în timp real pentru manevrele chirurgicale cu implicarea scheletului (vertebroplastii, proteze scheletice, fixări scheletice, etc)", se mai arată în documentul citat. 

 

Comenteaza