Foto Aparatură de un sfert de milion pentru un spital din Cluj-Napoca

Aparatură de un sfert de milion pentru un spital din Cluj-Napoca
| Foto: CJ Cluj
Aparatură de un sfert de milion pentru un spital din Cluj-Napoca
Aparatură de un sfert de milion pentru un spital din Cluj-Napoca

Două noi echipamente medicale, în valoare de 245.000 de lei, au fost achiziţionate pentru Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca.

Consiliul Județean Cluj a achiziționat două noi echipamente medicale ultraperformante pentru Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, unitate medicală aflată în subordinea forului județean. Pentru cumpărarea celor două noi aparate, un aparat de anestezie și un ecograf portabil pentru musculoscheletal, Consiliul Județean a alocat din bugetul propriu aproximativ 245.000 de lei.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, consideră că în anul Sănătății trebuie continuată seria investițiilor în infrastructura sanitară. O dovadă certă în acest sens o reprezintă și achiziționarea acestor aparaturi de înaltă tehnologie de care vor beneficia cei aproximativ 11.000 de pacienți internați anual în Spitalul clujean de Recuperare.

Aparatul de anestezie asigură desfășurarea în condiții de maximă siguranță a intervențiilor chirurgicale și a procedurilor de anestezie-terapie intensivă pentru specialitățile ortopedie și traumatologie, ortopedie pediatrică, chirurgie plastică și microchirurgie reparatorie, precum și chirurgie oncologică. Ecograful portabil pentru musculoscheletal este strict necesar în investigarea pacienților aparținând specialităților reumatologie și balneologie și permite o diagnosticare precisă, cu ajustarea palierului terapeutic.

Noile dotări fac parte dintr-un amplu program de investiții în sistemul medical clujean, investiții care vor continua să fie susținute de Consiliul Județean și în anul 2020.
 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza