Aparatură medicală de 1,2 milioane de lei pentru Spitalul de Copii din Cluj

Aparatură medicală de 1,2 milioane de lei pentru Spitalul de Copii din Cluj

Forul administrativ județean va repartiza Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii 1,2 milioane de  lei pentru achiziționarea unor aparaturi și echipamente medicale de ultimă generație.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe, a declarat că "2019 este Anul Sănătății, așa că vom continua dotarea și modernizarea spitalelor". Resursele financiare alocate vor fi utilizate pentru achiziționarea următoarelor aparate și echipamente, care vor fi date în folosința Spitalului pentru Copii.

Acestea sunt un sistem de radiofrecvență monopolar/bipolar, o trusă de timpanoplastie pediatrică, 120 de computere SFF cu monitor, un microscop de consultații, o autosanitară cu tracțiune electrică pentru transportul cu targa a pacientului, un aparat de dializă peritoneală automat, două holtere EKG, două fotolii pat pentru hemodializă.

Vor mai fi achiziționate un cuptor histologie, un scaun ORL electric, o sondă pentru ecografie musculoscheletal, un sistem de tip Tourniquet automat precum și o serie de echipamente și dotări ultramoderne ce vor intra în dotarea bucătăriei spitalului. Investițiile CJ vor viza și realizarea unor lucrări de reparații capitale și de asfaltare a unor căi de acces.

Comenteaza