Aparatură performantă pentru clinica ORL din Cluj VIDEO

Aparatură performantă pentru clinica ORL din Cluj VIDEO
Deficienţele de auz ale copiilor vor putea fi testate în maternităţi încă de la naştere. Patru spitale din ţară vor fi dotate cu aparatură performantă, care va permite testarea auzului nou-născuţilor, în cadrul unui proiect pilot, care, dacă îşi va dovedi utilitatea, va fi extins în toată ţara.

Spitalele din Bistriţa, Zalău, Alba-Iulia şi Sighetul-Marmaţiei sunt primele care vor primi aparaturile performante. În cadrul aceluiaşi proiect pilot va fi dotată şi Clinica ORL din Cluj, unde vor fi analizate rezultatele testelor. Coordonatorul proiectului este doctorul Violeta Necula, care explică în materialul video ce primeşte clinica

În clinica Ginecologie 1 din Cluj-Napoca există deja un astfel de aparat care testează auzul nou-născuţilor. Vezi ce spun câţiva dintre părinţi, în materialul video

Spitalele sunt insuficient dotate cu aparaturi necesare atât mamei, cât şi copilului, spun femeile care ies pe poarta maternităţilor. Aşa că un astfel de proiect este bine-venit.

Statisticile arată că 2 născuţi din 1000 se confrută cu hipoacuzie severă. Depistată de la naştere, această afecţiune poate fi remediată în totalitate, spun medicii.

Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Călin Fedeleş

 

Comenteaza