Apare "taxa de nevaccinat". Unde se va impune

Apare "taxa de nevaccinat". Unde se va impune

Cetățenilor din provincia canadiană Quebec cărora nu li s-a administrat nici măcar o doză de ser anti-COVID li se va impune o "taxă de nevaccinat".

Provincia canadiană Quebec va impune o "taxă de nevaccinat" pentru cetățenii cărora nu li s-a administrat nici măcar o doză de ser anti-COVID, notează BBC, conform Alephnews.ro.

Premierul provinciei, Francois Legault, susține că vrea să fie primul din țară care îi penalizează financiar pe cei care încă nu s-au vaccinat. Motivul acestei decizii ar fi faptul că doar aproximativ 12,8% dintre cetățeni nu s-au vaccinat anti-COVID, dar rata acestora în secțiile de terapie intensivă este de aproape 50%.

În timpul unei conferințe de presă, Francois Legault a notat faptul că cei care nu au primit nici măcar o doză până în acest moment vor trebui să plătească o "contribuție". Suma nu a fost încă decisă, dar aceasta va fi "semnificativă", a spus premierul provinciei Quebec.

"Cred că acum este o chestiune de corectitudine pentru cei 90% care au făcut unele sacrificii. Le datorăm acest tip de măsură", a declarat Francois Legault.

Comenteaza