Aproape 150 de echipamente ultramoderne, în dotarea UPU a Spitalului de Copii din Cluj. Investiție de peste 1,6 mil. lei

Aproape 150 de echipamente ultramoderne, în dotarea UPU a Spitalului de Copii din Cluj. Investiție de peste 1,6 mil. lei
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Consiliul Județean Cluj a hotărât, în cadrul ședinței ordinare din data de 27 iulie, darea în administrarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj a 144 de noi aparaturi și sisteme de echipamente de ultimă generație.

Ele au fost achiziționate în cadrul unui proiect european câștigat de Consiliul Județean Cluj și care a vizat dotarea Unității de Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului pentru Copii din Cluj.

Echipamentele, a căror valoare de inventar se cifrează la peste 1.620.000 lei, au fost deja livrate unității medicale.

„Noile aparaturi se află deja în exploatarea personalului medical care își desfășoară activitatea în cadrul UPU Pediatrie de pe Calea Moților. Ele aduc un plus de acuratețe actului medical prestat aici și contribuie la creșterea calității diagnosticului și a tratamentului pentru copiii care ajung aici”, a transmis Alin Tișe, liderul CJ Cluj.

Printre cele mai importante și mai costisitoare aparate și echipamente medicale achiziționate de Consiliul Județean Cluj prin proiect, amintim: un aparat de hemoleucogramă, un aparat pentru determinarea parametrilor Astrup (gazometrie sanguină și ioni), un aparat pentru detectarea markerilor cardiaci și sepsis, cinci paturi de terapie intensivă, un sistem de monitorizare video a activității medicale cu 10 camere video, etc.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza