Ţara din Europa unde ia amploare infectarea intenționată cu COVID-19

Ţara din Europa unde ia amploare infectarea intenționată cu COVID-19

Infectarea voluntara cu Covid-19 ia aimploare în Europa. S-a confirmat de ceva vreme ca imunitatea dobândita atunci când treci prin boala e de mai lunga durata decât cea obtinuta prin vaccinare. Dar o parte dintre europeni se infectează intenţionat pentru certificatul verde.

Autoritățile elvețiene fac un apel la oameni să nu se infecteze intenționat cu COVID-19 și avertizează că acest lucru este ilegal și se pedepsește cu până la 5 ani de închisoare, relatează televiziunea publică din Elveția.

Apelul a venit după ce mai multe persoane care refuză să se vaccineze anti-COVID au decis să contracteze boala în mod voluntar, pentru a obține măcar temporar certificatul verde. Departamentul de Sănătate Publică spune însă că astfel de demersuri sunt nu doar ilegale, ci și periculoase.

„Acest lucru contribuie la accelerarea transmiterii virusului și la agravarea pandemiei. Îi facem pe oameni să își asume riscuri pentru rude și pentru societate”, a spus medicul din Geneva Aglaé Tardin, potrivit digi24.ro. 

Aceasta, în condițiile în care apelurile de la persoane care doresc să se infecteze în mod voit sunt în creștere pe rețelele sociale.

„Nu putem controla nimic în cazul infectării cu COVID-19. În plus, riscul de miocardită este de 10 ori mai mare în cazul celor care se îmbolnăvesc decât în cazul celor care se vaccinează. Vaccinul este un produs sigur”, a spus, la rândul său, medicul Claude-François Robert.

 

Comenteaza