Arafat: Ca să avem "liniște", procentul vaccinărilor ar trebui să ajungă la 70%. Noi suntem încă la 30%

Arafat: Ca să avem "liniște", procentul vaccinărilor ar trebui să ajungă la 70%. Noi suntem încă la 30%

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat că procentul persoanelor vaccinate împotriva COVID în România ar trebui să ajungă la 70% pentru a avea "liniște", așa încât "să ştim că nu avem impact serios pe sistemul sanitar".

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Arafat a fost întrebat miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, la ce procentaj de vaccinaţi ar trebui să ajungă România, astfel încât să se renunţe la certificatul verde COVID și la restricţiile actuale.

 
"Ţările, afară, nu prea au renunţat la certificatul verde, cam tot îl folosesc, în mare parte dintre ele, să zicem, ţările europene, dar procentul, pentru a avea linişte, să zicem, să ştim că nu avem impact serios pe sistemul sanitar, rămâne procentul de 70%. Cu cât varianta e mai uşor de răspândit, cu atât procentul trebuie să fie ceva mai ridicat. Noi suntem totuşi încă la aproximativ 30%. Suntem, împreună cu Bulgaria, reprezentăm chiar coada la numărul şi procentul vaccinaţilor şi cred că plătim la acest moment preţul pentru acest lucru", a afirmat Raed Arafat.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza