Arafat, despre cazurile de COVID: "Trendul descendent nu trebuie să ne păcălească. Trebuie să fim extrem de atenţi"

Arafat, despre cazurile de COVID: "Trendul descendent nu trebuie să ne păcălească. Trebuie să fim extrem de atenţi"
| Foto: realitatea.net

Şeful DSU, Raed Arafat, spune că trendul descendent al cazurilor de COVID-19 "nu trebuie să ne păcălească" şi că încă se impune menţinerea restricţiilor, mai ales că din 8 februarie ar putea fi deschise şcolile, iar noua tulpină "face ravagii" în mai multe țări.

”Trendul descendent nu trebuie să ne păcălească, să spunem că totul este bine. Am primit această întrebare de la mai multă lume şi mai ales că în mai multe ţări face ravagii deja tulpina nouă. Până nu avem mai multe persoane vaccinate, mai vine şcoala care se va deschide, mai vin alte aspecte care ne vor face să spunem, uite că iarăşi creşte, deci trebuie să fim extrem de atenţi. Abordarea noastră este menţinerea măsurilor care au fost. (...) Sperăm că aceasta va fi decizia finală că în 8 februarie şcoala va începe, aşa că ridicarea unor restricţii cred că nu e cazul în acest moment”, a declarat Raed Arafat la TVR, marţi seară.
 
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a explicat că sunt mai mulţi indicatori care sunt urmăriţi, unul dintre aceştia fiind numărul pacienților de la Terapia Intensivă. 
 
”Din momentul în care la internarea în terapia intensivă avem un platou, o uşoară scădere şi chiar vedem că numărul nu este în creştere continuă, înseamnă că nu avem un număr mare de infecţii de care nu ştim. Deci, situaţia este totuşi sub control, da, sunt multe cazuri de care nu ştim că sunt pozitive, dar avem alţi indicatori care ne arată că situaţia totuşi nu este atât gravă la acest moment. Dar asta nu e asigurare că putem face absolut orice şi să revenim la normalitate, pentru că am văzut că de la normalitate până la un nou val grav, putem ajunge foarte rapid, în 2-3 săptămâni”, a spus Arafat.
 

loading...
Comenteaza