Arafat, despre propunerile CNSU: Unii au zis că e relaxare. Nu este

Arafat, despre propunerile CNSU: Unii au zis că e relaxare. Nu este

Șeful DSU, Raed Arafat, a prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul CNCCI, propunerile adoptate vineri de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

”Unii au zis că e relaxare, nu e relaxare… Noi, de fapt, am luat nişte măsuri pe care am zis că le vom lua, cu accesul, cu certificatele verzi, cu tot cu interdicţia participării complete a oricărui spectator la activităţile sportive şi am zis că după o analiză vom vedea cum ajustăm situaţia. Dar din ce vedeţi, rămâne certificatul verde obligatoriu la acest moment şi pentru cele două categorii – vaccinaţi sau trecuţi prin boală. Singura zonă în care nu se cere certificatul este la 1 Decembrie, în zona unde este spaţiu public, unde oamenii sunt în spaţiu public şi unde se cere doar respectarea măsurilor de sănătate, inclusiv purtarea măştii. Însă, în zona oficială, în interior, din nou, se aplică certificatul verde”, a declarat dr. Arafat în cadrul conferinței.

CNSU a aprobat în vineri posibilitatea desfășurării cursurilor în școli și grădinițe, cu prezență fizică, indiferent de rata de vaccinare a personalului, acolo unde incidența este sub 3 la mie

De asemenea, a fost aprobată şi propunerea ca organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naţionale a României să fie permisă cu participarea, în Bucureşti, a cel mult 400 de persoane, iar în municipiile reşedinţă de judeţ a cel mult 200 de persoane și permiterea desfășurării competițiilor sportive pe teritoriul României, în spații închise sau deschise, doar în intervalul orar 5,00-21,00, cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane și purtarea măștii de protecție.

În același timp, persoanele vaccinate cu schemă completă sau trecute prin boală ar urma să aibă acces la spectacole, concerte, festivaluri publice şi private sau alte evenimente culturale desfăşurate în aer liber, precum şi la cursuri, workshopuri sau conferinţe.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza