Arafat: "Înainte erau restricții pentru toți. Acum poate că o să fie permisii pentru unii"

Arafat: "Înainte erau restricții pentru toți. Acum poate că o să fie permisii pentru unii"

Șeful DSU, Raed Arafat, spune că nu se pune problema unui nou lockdown în România, ci măsuri care vor fi luate pe zone și "poate că o să fie permisii pentru unii".

Raed Arafat a fost întrebat marţi, într-o conferinţă de presă, dacă România va ajunge din nou în lockdown, în contextul valului 4 al pandemiei de coronavirus. 

"Am mai spus - lockdown cum a fost înainte nu se preconizează, pentru că avem alte mijloace și posibilități. (...) Noi nu am avut lockdown total, cum s-a întâmplat în alte țări. Noi am avut poate o situație mai serioasă la începutul pandemiei, dar apoi am mers pe incidențe, pe măsuri mai mult locale sau zonale, nu pe măsuri generale sau naționale, cu mici excepții, și acest lucru cred că va fi din nou abordarea noastră mai departe", a explicat Arafat.

În ceea ce privește accesul doar al persoanelor testate sau vaccinate la anumite activități, șeful a spus: "Înainte erau restricții pentru toți. Acum poate că o să fie permisii pentru unii, ca să nu ajungem la restricții pentru toți. Nu e țintită persoana nevaccinată. Încercăm să menținem unele activități fără să le închidem. Dacă menținerea unor activități va fi bazată pe vaccinare, testare, noi aplicăm măsuri de sănătate publică care să limiteze răspândirea. Varianta nouă se răspândește foarte rapid, e suficient un contact de 2-3 minute fără mască să infecteze".

Comenteaza