Arafat: Posibil ambulatoriu deschis la Mociu

Arafat: Posibil ambulatoriu deschis la Mociu
Prezent la inaugurarea subunităţii SMURD de la Mociu, secretarul de stat Raed Arafat a arătat că în localitate s-ar putea deschide o unitate spitalicească.

"Trebuie să găsim o modalitate în care să funcţioneze o unitate medicală, această formă poate să fie ambulatoriu prin internare de zi, posibilitatea trebuie analizată", a spus Arafat. "Am discutat şi cu domnul preşedinte (Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean, n. red.) şi vom vedea exact care e forma potrivită. Cert e că e nevoie de o unitate sanitară care să funcţioneze corect aici, şi să funcţioneze în folosul omului de rând, să asigure nu numai consultanţă de medic de medicină primară, dar poate şi consultaţiile unor specialişti care să vină programaţi şi să lucreze aici", a explicat secretarul de stat.

Spitalul din Mociu a fost închis în urmă cu doi ani. Aici funcţionează doar un centru de permanenţă la care participă şapte echipaje de doctori de familie şi asistenţi ce deservesc 10 comune. Arafat a arătat că există fonduri pentru crearea unei astfel de unităţi medicale. "Avem fonduri pentru investigaţii de acest fel, trebuie doar identificat proiectul, locul şi modul în care va funcţiona, iar finanţarea nu cred că va fi o problemă", a spus oficialul.

Comenteaza