Arafat: Sunt discuţii să ajungem să relaxăm măsurile, să revenim la normalitate. Depinde de evoluția pandemiei

Arafat: Sunt discuţii să ajungem să relaxăm măsurile, să revenim la normalitate. Depinde de evoluția pandemiei

Şeful DSU, Raed Arafat, a anunţat că sunt discuţii pentru relaxarea măsurilor luate în contextul pandemiei de COVID şi pentru revenirea la normalitate, însă depinde de evoluția pandemiei.

Întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, când se vor relaxa măsurile în România, Raed Arafat a răspuns că sunt discuții în acest sens, iar dacă evoluția pandemiei o perite, relaxarea ar putea fi decisă chiar și înainte de ieșirea din actuala stare de alertă.
 
"Clar că sunt discuţii şi sunt discuţii pentru că se doreşte să ajungem să relaxăm măsurile, adică să revenim la normalitate. Acest lucru depinde de evoluţie. Dacă continuă scăderea şi dacă vedem că impactul pe secţiile de Terapie Intensivă tot se stabilizează, nu mai avem probleme, cu certitudine deciziile potrivite vor fi luate la momentul respectiv. Că va fi înainte sau va fi la momentul în care atingem finalul acestei perioade de stare de alertă, care va fi în jur de 6 martie, asta urmează să vedem după modul în care evoluează şi decizia este la un nivel mai înalt, adică la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi bineînţeles pe baza analizelor care se fac la nivelul Ministerului Sănătăţii, INSP şi alte structuri care sunt de specialitate”, a explicat Arafat. 

Comenteaza