O asistentă medicală din Cluj a injectat greşit adrenalină în venă unui bebeluș. Spitalul a concediat-o

O asistentă medicală din Cluj a injectat greşit adrenalină în venă unui bebeluș. Spitalul a concediat-o

În urma unei administrări greşite a unei doze de adrenalină în vena unui bebeluş de câteva luni, o asistentă medicală cu vechime de la un spital din Turda, județul Cluj, a fost concediată. Sugarul a fost transferat la Pediatrie în Cluj-Napoca. 

Mama copilului a ajuns cu bebelușul la spitalul municipal din Turda, la urgențe. Acolo, a fost diagnosticat cu bronșiolită, o infecție virală care inflamează căile respiratorii.

Pentru că starea de rău persista, medicul care a preluat cazul a recomandat să i se facă aerosoli cu adrenalină. Pentru administrare a fost desemnată o asistentă medicală cu vechime în unitatea spitalicească. Aceasta este posibil să nu fi înțeles exact modul de administrare, şi dintr-o eroare i-a injectat micuțului adrenalină direct în venă.

Imediat după aceea sugarul de două luni a început să se simtă tot mai rău, iar atunci s-au alarmat medicii care au intervenit rapid. După stabilizarea pacientului, micuţul a fost transferat la Pediatrie în Cluj-Napoca.

Conducerea spitalului din Turda a recunoscut greșeala asistentei și a decis să o demită în urma erorii care ar fi putut provoca o tragedie. Deocamdată, familia nu a depus plângere și nici nu a sesizat Colegiul Medicilor, au transmis ştirileprotv.ro.  

Adrenalina, în special în dozele administrate copiilor, are indicații precize de utilizare. Șocul asupra organismului, mai ales atunci când este administrată intravenos, poate produce, în anumite situații, chiar și infarct miocardic.

Comenteaza