Asistentul medical din Craiova, care a murit, a fost diagnosticat cu COVID-19, când se afla în vacanţă pe litoralul românesc

Asistentul medical din Craiova, care a murit, a fost diagnosticat cu COVID-19, când se afla în vacanţă pe litoralul românesc
| Foto: capital.ro

Florin a fost diagnosticat cu COVID-19 în data de 6 iulie, când se afla în vacanţă pe litoralul românesc. Florin era asistent la clinica suport COVID a Spitalului de Neuropsihiatrie din Craiova, dar nu se ştie de unde a luat virusul.

Peste 3300 de cadre medicale din România s-au îmbolnăvit, până acum, de COVID-19 şi cel puţin 10 au murit din cauza acestui virus, scrie Mediafax.

Florin Cazacu avea 45 de ani. Mai mult de jumătate din viaţă a lucrat ca asistent medical la Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova. Odată cu epidemia de coronavirus, clinica în care el lucra a fost transformată în „suport Covid-19” pentru pacienţii cu afecţiuni psihiatrice şi neurologice mai puternice decât virusul.
 
Pe 1 iulie, Florin a plecat în concediu împreună cu soţia sa, şi ea asistent medical, la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova, şi cu cei doi copii ai lor. În data de 5 iulie se aflau la mare când Forin s-a simţit rău. A fost internat la Spitalul de Urgenţă Constanţa şi a doua zi a aflat că are COVID-19.

În urma testării, şi soţia, şi cei doi copii ai lor, precum şi alţi 3 colegi de serviciu de-ai lui Florin au fost diagnosticaţi cu infecţie cu SARS-COV2.Toţi s-au vindecat. Florin nu a răzbit în lupta cu boala.
 
La Craiova, colegii l-au aplaudat, astăzi, când a intrat pentru ultima dată pe poarta spitalului de Neuropsihiatrie.
 
Deocamdată, nu se ştie de unde a contactat boala. „Nimeni nu ştie. Nu putem şti, deocamdată. Nimeni nu ştie nimic. Ştim că a plecat la mare. Acolo s-a simţit rău”, a declarat unul din colegii lui Florin.
 

Comenteaza