AstraZeneca reduce livrările către Europa în primul trimestru. Comisia Europeană a rezervat 400 de milioane de doze de vaccin

AstraZeneca reduce livrările către Europa în primul trimestru. Comisia Europeană a rezervat 400 de milioane de doze de vaccin
| Foto: mediafax.ro

AstraZeneca a anunţat că nu va putea respecta cantitatea de vaccin trimisă în UE. Comisia Europeană a rezervat 400 de milioane de doze de vaccin.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Avem o nouă problemă în aprovizionarea cu vaccin. După ce Pfizer şi-a redus livrările săptămâna trecută, AstraZeneca a anunţat că nu va putea onora cantităţile de vaccin promise Uniunii Europene în primul trimestru, din cauza unor probleme de producţie la una dintre fabricile din Europa.

Potrivit Reuters, în loc de 80 de milioane de doze, ar urma să fie livrate numai 31. Financial Times dă alte cifre, în loc de 100 de milioane de doze, ar urma să ajungă mai puţin de jumătate. Nu avem cifre clare, dar problema există.

Comisarul european pentru Sănătate a scris pe Twitter după o întâlnire cu repezentanţii companiei că a insistat să aibă un calendar clar al livrărilor, pe baza cătuia statele membre să îşi poată organiza campania de vaccinare, după ce va fi emisă o autorizaţie de punere pe piaţă.

Autorizaţia ar putea veni la sfîrşitul viitoare, pe 29 se întrunesc experţii Agenţiei Europene a Medicamentului pentru a lua o decizie. 
 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza