Avertisment de la Cluj: nu am trecut de al doilea val de coronavirus

Avertisment de la Cluj: nu am trecut de al doilea val de coronavirus

Cercetătorii de la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca se află în contradicție cu ministrul sănătății, Nelu Tătaru, în privința felului în care evoluează în România pandemia de Covid-19.

“Ministrul sănătății a declarat că România a trecut prin al doilea val al pandemiei. Datele cele mai recente arată însă că încă ne aflăm pe platoul celui de al doilea val al pandemiei și rămâne de văzut dacă vom asista și la o scădere a numărului de cazuri noi în următoarea perioadă”, se menționează în analiza UBB.

Experții clujeni și-au motivat analiza pe cel mai recent grafic realizat în cadrul proiectului pe această temă realizat la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA). Acum o săptămână noile cazuri de coronavirus la Cluj aratau o evoluție ascendentă, conform specialiștilor de la FSEGA.

Proiectul de cercetare de la Cluj include realizarea unei platforme online specializate, prin care experții UBB implicați în acest demers științific publică date relevante privind impactul economic al pandemiei în forma unor infografice interactive, menite să arate o imagine actualizată în timp real a situației economiei românești.

Obiectivul constă în oferirea unui sprijin real factorilor decizionali din politica și economia românească prin actualizarea frecventă a analizei situației generate de epidemie și oferirea unui punct de pornire pentru realizarea unor scenarii de previziune pentru o mai bună protejare a societății, companiilor, angajaților și lanțurilor de aprovizionare din economia reală.

Comenteaza