Avertizare: Urmează să ne obişnuim cu două noi sezoane în România - sezonul morţii de primăvară şi de toamnă. Cine nu vrea să participe, să se vaccineze

Avertizare: Urmează să ne obişnuim cu două noi sezoane în România - sezonul morţii de primăvară şi de toamnă. Cine nu vrea să participe, să se vaccineze

Cercetătorul Octavian Jurma nu se arată prea optimist în privința evoluției pandemiei de COVID. Din contră. Medicul spune că vor urma noi valuri de infectare „dacă noi nu facem ceva să prevenim asta”.

Octavian Jurma a afirmat că până la finalul acestei luni, situaţia va deveni „suportabilă” în spitalele COVID-19 chiar dacă va rămâne foarte gravă, iar în decembrie, carantina din spitale va putea fi ridicată în toată ţara şi medicii vor putea să îşi mai ia şi câte o zi liberă chiar dacă rămân în stare ridicată de alertă.

„Medicii şi sistemul medical au suportat singuri întreaga povară a valului 4. După o scurtă vacanţă, medicii o vor lua de la capăt cu valul 5 dacă noi nu facem ceva să prevenim asta. Ce ar trebui să facem noi? Noi ar trebui să căutăm soluţii pentru ca tragedia din valul 4-Delta să nu se repete niciodată în ţara noastră. O să facem asta? Evident că nu! Noi ne asigurăm acum că vom repeta şi amplifica tragedia din valul 4 şi în valul 5. Iar după valul 5 vom repeta dezastru în valul 6. Iar după valul 6 şi în valul 7 şi în valul 8 şi în câte vor mai fi până când ne vom sătura de acest malaxor al bolii şi morţii (…). Pentru că noi avem un orizont de luni şi ani în timp ce pandemia Delta are acum un orizont de secole dacă nu o vom opri prin vaccinare. Cum vom pregăti eşecul din valul 5? Vor fi anunţate măsuri de relaxare care teoretic vor fi condiţionate de vaccinare, dar practic condiţiile vor fi abandonate tacit sau explicit. Certificatul verde va fi tărăgănat până va fi abandonat cu totul. Testarea în şcoli este deja un eşec anunţat atât de Ministrul Sănătăţii cât şi de Ministrul Educaţiei. Vom afla că pandemia a fost învinsă şi vom fi îndemnaţi să ne veselim cu prietenii, dacă mai găsim vreo familie care să nu fie în doliu sau să nu fie în dificilul proces de recuperare a celor care au rămas cu sechele după COVID-19”, a scris Octavian Jurma, pe pagina sa de Facebook.

Cercetătorul a avertizat că „urmează să ne obişnuim cu două noi sezoane în România, sezonul morţii de primăvară şi sezonul morţii de toamnă. Cei care nu vor să participe la masacrele de primavară şi toamna pe altarul COVID-19 vor avea opţiunea să se vaccineze şi trebuie să sperăm că boosterul va fi disponibil la fiecare 6 luni. Cei care nu vor suporta să trăiască într-o astfel de societate, mai ales tinerii vor emigra masiv şi vor fi înlocuiţi cu tineri din Asia, Orient şi Africa”.

Potrivit lui Jurma, consecinţele sociale şi economice produse de „perpetuarea dezastrului din România sunt imposibil de evaluat în acest moment, dar putem fi siguri că dezastrul se va accentua”.

Comenteaza