Aveți grijă, s-a deschis sezonul de răceli! Zeci de cazuri de gripă clinică și zeci de mii de infecţii respiratorii în țară

Aveți grijă, s-a deschis sezonul de răceli!  Zeci de cazuri de gripă clinică și zeci de mii de infecţii respiratorii în țară

Numărul cazurilor de gripă clinică a ajuns la 41, la nivelul întregii țări, iar cel al infecțiilor respiratorii acute, la peste 88.000.

Potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, în săptămâna 25 noiembrie - 1 decembrie, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost de 88.394, cu13,2 % mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână din 2018 (94.527) şi cu 2,8% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară.

Au fost raportate 10 cazuri de infecţii respiratorii acute severe (SARI), în creştere şi acestea. La nivel național au fost raportate 41 cazuri de gripă clinică, mai puţine comparativ cu cele raportate în aceeaşi săptămână a anului trecut, iar în ultima săptămână a lunii noiembrie (perioada 25.11- 1.12.2019) s-a înregistrat un nou caz confirmat de gripă cu virus tip B.

De la începutul sezonului au fost confirmate 9 cazuri de gripă în Bucureşti, Dâmboviţa şi Iaşi. Pănă la 1 decembrie nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal, se mai precizează în comunicatul CNSCBT. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza