Bani de la „centru" pentru Terapia Intensivă de la Infecţioase. Vezi ce sumă va primi spitalul clujean

Bani de la „centru
Din noiembrie, Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase va fi inclusă în programul naţional de finanţare a secţiilor cu acest profil, urmând să beneficieze de fonduri special alocate de Ministerul Sănătăţii în vederea monitorizării, tratamentului şi sprijinirii pacienţilor aflaţi în stare critică.

 

Această măsură va conduce la acoperirea cheltuielilor semnificative realizate pentru tratamentul pacienţilor aflaţi în stare critică, cu funcţiile vitale afectate şi care întrunesc criteriile de eligibilitate prevăzute de norme. Anterior acestei modificări, în lipsa unei finanţări exprese, cheltuielile cu cazurile de terapie intensivă, extrem de consistente şi care depăşeau cu mult decontările de la Casa de Asigurări de Sănătate, erau suportate din bugetul spitalului.

Această reuşită va permite Spitalului de Boli Infecţioase să îşi acopere în bună măsură costurile, deloc neglijabile, pe care le presupune secţia de terapie intensivă, din fonduri alocate expres de Ministerul Sănătăţii, strict cu această destinaţie.

În mod evident, economia de fonduri realizată în acest fel pentru bugetul spitalului şi, implicit, pentru bugetul judeţului ne va permite să finanţăm noi lucrări de investiţii în infrastructură precum şi achiziţia de noi echipamente medicale de ultimă generaţie", a precizat vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Ioan Oleleu.

În prezent, în cadrul secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca sunt trataţi anual 300 de pacienţi proveniţi din Unităţile de Primire a Urgenţelor şi din secţiile clinice ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, precum şi din judeţele limitrofe, o treime dintre aceştia urmând să beneficieze de aceste fonduri speciale recent aprobate şi estimate la 1 milion de lei anual.

Ne bucurăm că demersurile noastre repetate începute încă din anul 2012 şi care vizau finanţarea secţiei noastre de terapie intensivă din bugetul Ministerului Sănătăţii au dat roade", a declarat managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, Ioan Mureşan.

Biroul de presă al CJ Cluj informază că acest lucru s-a obţinut ca urmare a demersurilor comune întreprinse în ultima perioadă de conducerea instituţiei şi cea a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, unitate medicală aflată sub autoritatea forului administrativ judeţean.

Comenteaza