Bani europeni pentru dotarea unui spital din Cluj, aflat în prima linie a luptei cu COVID

Bani europeni pentru dotarea unui spital din Cluj, aflat în prima linie a luptei cu COVID

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” a obținut, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, noi fonduri europene pentru consolidarea capacității unității sanitare în gestionarea crizei sanitare COVID-19.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „E îmbucurător faptul că am câștigat această nouă finanțare europeană ce va contribui direct la diminuarea riscului de contaminare și la limitarea răspândirii virusului. Noile aparaturi și echipamente de protecție vor sprijini medicii în furnizarea celor mai bune servicii, asigurând, totodată, protecția personalului medical și a pacienților.”

Contractul de finanțare recent semnat prevede achiziționarea a nu mai puțin de 10 aparate medicale, inclusiv de testare moleculară COVID-19, care vor intra în dotarea Laboratorului instituției spitalicești, precum și a 152.400 de echipamente de protecție, care vor asigura necesarul până în luna aprilie 2021. Valoarea dotărilor de care urmează să beneficieze Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, este de 2.360.962,92 de lei.

Având în vedere urgența achiziționării acestora, forul administrativ județean a cuprins în bugetul propriu sumele necesare, urmând ca banii să fie ulterior recuperați de la Uniunea Europeană în baza acestui proiect finanțat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Comenteaza