Bănicioiu: "Acceptăm orice donaţie. Unifarm va centraliza şi va distribui ajutoarele"

Bănicioiu:
Compania Naţională Unifarm SA va centraliza donaţiile către spitale şi le va distribui în funcţie de necesităţi şi de specificul unităţii, întrucât este necesar să se ştie ce produse ajung la bolnavi, a anunţat, marţi, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

"Ceea ce este important este ca oamenii să înţeleagă că în continuare vom avea nevoie de donatori de sânge şi în continuare îi vom primi, numai că îi rugăm să vină mai mulţi săptămâna viitoare. Dacă sunt cazuri punctuale cu o anumită categorie cu o grupă de sânge mai rară, atunci vor fi anunţaţi.

Chiar vă rog să luaţi aceste declaraţii pe care vi le fac în momentul de faţă, eu sunt conştient că există şi apreciez solidaritatea care s-a creat şi în jurul medicilor, şi în jurul aparţinătorilor, şi în jurul spitalelor în general. Foarte multe din informaţiile pe care le-am văzut vehiculate erau false", a afirmat Bănicioiu.

De asemenea, ministrul a spus că sunt acceptate şi donaţiile de medicamente şi materiale sanitare, dar ele trebuie verificate, pentru că nu poate ajunge orice produs în spital.

"Noi acceptăm orice sprijin şi orice donaţie, repet, nu trimite nimeni pe nimeni cu nimic acasă. Tot ce intră însă în spitale, tot ce vrem să aducem la spitale trebuie să fim siguri că este exact ce credem noi că aducem acolo. De aceea, Unifarm a anunţat un număr de telefon şi toţi cei care vor să doneze de la medicaţie, plasturi, dispozitive medicale, orice să o facă numai prin Unifarm.

De aceea, poate au existat situaţii în care medicii au refuzat. E mult mai bine aşa pentru că, bun, suntem bine intenţionaţi, dar riscăm uneori ca medicaţia sau echipamente sau dispozitivele pe care le aducem să nu fie cele conforme sau cele care trebuie în momentul de faţă ori multe alte situaţii de genul acesta", a precizat Bănicioiu.

Compania Naţionalã Unifarm SA a informat că donaţiile pot fi anunţate la numărul de telefon 0742.143.751. Potrivit preşedintelui Consiliului de Administraţie, Adrian Ionel, compania s-a mobilizat pentru organizarea activităţii de donare a medicamentelor, echipamentelor şi materialelor sanitare pentru ca acestea să ajungă ȋn timp util acolo unde este nevoie, după ce au fost făcute controalele de calitate.

"Unifarm roagă potenţialii donatori de medicamente şi consumabile medicale să contacteze reprezentanţii companiei pentru distribuirea corectă şi potrivit necesităţilor specifice fiecărui spital; verificarea condiţiilor în care au fost păstrate,termene de valabilitate (face parte din obligaţiile companiei noastre), coordonarea traseului ulterior al produselor - unde ajung, cine le foloseşte", a mai spus Ionel.

Comenteaza