Bărbat confirmat cu botulism. Ce a mâncat înainte să intre în comă

Bărbat confirmat cu botulism. Ce a mâncat înainte să intre în comă

Un nou caz de botulism în România. Diagnosticul a fost confirmat luni de Institutul Cantacuzino Bucureşti.

Pacientul, un bărbat de 68 de ani, este internat la Terapie Intensivă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Suspiciunea de botulism a fost pusă de medici sâmbătă, potrivit DSP Olt. Rezultatul oficial a venit luni, după confirmarea analizelor de la București, scrie realitatea.net.

Bărbatul, cu domiciliul la oraș, este internat din 7 noiembrie în secţia de neurologie a Spitalului din Slatina, cu diagnosticul tetrapareză în observaţie etiologică. O zi mai târziu a fost transferat la Terapie Intensivă, unde a fost intubat şi a ieşit din comă.

Conform sursei citate, din informaţiile preliminare obţinute de medici de la soţia bărbatului, acesta ar fi consumat cu o zi înainte de a ajunge la spital, adică în 6 noiembrie, brânză, ou fiert, carne de porc, mamaligă cu macrou prăjit în ulei şi piept de pasăre.

„Menţionăm că nu se pot recolta probe de alimente, având în vedere momentul consumului şi data emiterii suspiciunii, precum şi lipsa din gospodărie a alimentelor consumate”, a mai precizat DSP Olt.

La sfârșitul lunii septembrie, un bărbat de 58 de ani din comuna Strejești, Olt, a murit de botulism după ce a consumat un pește prins și preparat de el.

Un alt caz cu suspiciune de botulism a fost infirmat, luna trecută, la o femeie în vârstă de 45 de ani, din Alba. Pacienta a ajuns la spital după ce s-a simțit rău, la scurt timp după ce a consumat o salată cu peşte din conservă. Probele de sânge trimise la Institutul Cantacuzino nu au confirmat, însă, diagnosticul inițial.

 

Comenteaza