Bărbat vaccinat, mort după ce a făcut COVID. Ce spun medicii

Bărbat vaccinat, mort după ce a făcut COVID. Ce spun medicii

Un bărbat a murit după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19, cu toate că era vaccinat împotriva coronavirusului.

Este vorba despre un pacient care a decedat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, având vârsta de aproximativ 80 de ani şi multiple comorbidităţi. Medicul şef al Secţiei de Boli Infecţioase, Victoria Bîrluţiu, a precizat vineri, pentru AGERPRES, că nu vaccinul a cauzat decesul acestuia.

"Un singur caz dintre cei vaccinaţi complet, infectat la scurtă distanţă de la rapel sau anterior acestuia, cu multiple comorbidităţi, a evoluat nefavorabil. Vârsta acestuia este de aproximativ 80 de ani. Este vorba despre infecţie cu COVID, orice asociere a decesului cu vaccinul fiind pur speculativă", a declarat medicul Victoria Bîrluţiu.

Potrivit medicului şef de la Infecţioase din SCJU Sibiu, de la începutul campaniei de vaccinare, cinci pacienţi au fost internaţi cu COVID-19, după ce fuseseră vaccinaţi cu cel puţin o doză.

"De la începutul campaniei de vaccinare şi până în prezent, în cadrul Secţiei Clinice Boli Infecţioase a SCJU Sibiu au fost internaţi cinci pacienţi vaccinaţi şi confirmaţi pozitiv ulterior vaccinării. Dintre aceştia, trei au fost vaccinaţi cu o singură doză de vaccin şi doi cu ambele doze efectuate. Un singur caz dintre cei internaţi este cadru medical, contact la domiciliu cu mama infectată SARS-CoV2", a menţionat medicul Victoria Bîrluţiu.

Şi la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu au fost internaţi 11 pacienţi cu COVID-19, care anterior fuseseră vaccinaţi.

"De la începutul campaniei de vaccinare şi până în prezent, în Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu - secţia COVID-19 au fost internaţi 11 pacienţi care fuseseră vaccinaţi doar cu prima doză. Dintre aceştia, 5 au fost vaccinaţi cu serul de imunizare de la Pfizer, 4 cu Astra Zeneca şi 2 cu Moderna", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al spitalului, Odeta Veştemean.

Potrivit sursei citate, doi din cei 11 pacienţi cu COVID-19, imunizaţi anterior, au fost transferaţi la ATI în alte spitale, pentru că starea lor de sănătate s-a agravat.

Până joi seara, în România au fost vaccinate împotriva coronavirusului 1.861.646 persoane.

Comenteaza