Bebeluș de 11 luni, ucis de GRIPĂ. Este cel de-al șaselea deces din acest sezon

Bebeluș de 11 luni, ucis de GRIPĂ. Este cel de-al șaselea deces din acest sezon

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), de la începutul acestui sezon gripal, au fost confirmate sute de cazuri de gripă.

Un bebeluş de 11 luni, diagnosticat la internare cu gripă, a decedat în noaptea de sâmbătă spre duminică la Spitalul ''Grigore Alexandrescu'' din Capitală.

''Pe data de 8 ianuarie s-a prezentat în Urgenţă un bebeluş de 11 luni cu stare generală extrem de gravă, cu insuficienţă respiratorie marcată cu toate analizele modificate. S-a testat şi s-a pus diagnosticul de gripă tip A chiar din UPU. S-a internat în secţia de ATI. A fost necesară intubaţia. Nu a răspuns la tratamentul specific. Azi noapte s-a declarat decesul (după 4 zile) după un stop neresuscitabil'', a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Raluca Alexandru.

Potrivit acesteia, copilul era din Ilfov.

Conform INSP, în perioada 31.12.2018 – 06.01.2019, la nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripa clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 52.991, cu 9.1% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămâna a sezonului precedent (48.546) și cu 32.5% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (39.978) - creșterea este cauzată în parte și datorită datelor subraportate din săptămâna anterioară ca urmare a zilelor nelucratoare (sărbătorilor legale).

În intervalul menționat s-au înregistrat la nivel național 349 de cazuri de gripă clinică comparativ cu 48 cazuri înregistrate in S 01/2018. 

De la începutul sezonului 2018-2019 au fost înregistrate 6 decese confirmate cu virus gripal.

Etichete
Comenteaza