Bilanțul spitalelor din subordinea CJ Cluj, în primii 2 ani de pandemie: 37 mil. euro cheltuiți și peste 26.000 de pacienți tratați

Bilanțul spitalelor din subordinea CJ Cluj, în primii 2 ani de pandemie: 37 mil. euro cheltuiți și peste 26.000 de pacienți tratați

În contextul împlinirii a doi ani de pandemie, la nivelul Consiliului Județean Cluj a fost analizată situația gestionării crizei sanitare de către cele patru spitale din subordine implicate în lupta cu COVID-19.

Este vorba de Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Recuperare și Spitalul de Urgență pentru Copii.

Astfel, în cele patru unități medicale au fost internați în acest interval 26.424 de pacienți. Peste 97% dintre aceștia au fost vindecați, externați la cerere sau transferați la alte spitale, durata medie de spitalizare fiind de 7,96 zile.

Pentru a face față acestei provocări fără precedent, în anii 2020 și 2021 Consiliul Județean Cluj a susținut masiv sectorul medical, alocând capitolului sănătate, cumulat, nu mai puțin de 186.176.180 de lei.

„Mulțumesc, încă o dată, întregului personal implicat în tratarea celor mai grave cazuri de COVID-19 din regiune. Sunt convins că acești doi ani de pandemie nu au fost deloc ușori și îi felicit pe toți cei care au continuat să lupte și să depună eforturile necesare pentru a îmbunătăți starea de sănătate și a salva mii de vieți. În ce ne privește, vom continua să susținem sistemul sanitar clujean, așa cum am făcut și până acum, o dovadă în acest sens fiind cele 37,6 milioane de euro alocate în ultimii doi ani capitolului Sănătate”, a transmis Alin Tișe, liderul CJ Cluj.

Statistic, la data de 27 februarie 2022., la doi ani de pandemie la Cluj,  situația se prezenta astfel:

Bilanțul spitalelor din subordinea CJ Cluj în primii 2 ani de pandemie: 37 mil. euro cheltuiți și peste 26.000 de pacienți tratați

Reamintim, în acest context, faptul că la Cluj pandemia a debutat în data de 27 februarie 2020, dată la care Spitalul de Boli Infecțioase s-a confruntat cu primul caz suspect de COVID-19, acesta fiind confirmat în cadrul laboratorului instituției în data de 28 februarie 2020.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Comenteaza
loading...