Boala cu origini necunoscute, care a lovit recent în Europa, a ajuns și în România

Boala cu origini necunoscute, care a lovit recent în Europa, a ajuns și în România
| Foto: spynews.ro.

Mai multe țări din Europa au depistat o nouă formă de hepatită severă în rândul copiilor.

România se numără printre țările în care s-a depistat boala recentă care a fcăut ravagii zilele trecute în Europa, astfel că sute de părinți sunt acum speriați că și copiii lor ar putea să ajungă la spital din cauza acestei afecțiuni.

De mai multe zile, numeroase țări din Europa s-au depistat cazuri cu noua formă de hepatită severă în rândul copiilor, însă din nefericire, astăzi, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că această boală a apărut și în România.

Momentan, este vorba de un singur caz, care pare a fi deja depistat și izolat, însă toți se tem că ar putea să se infecteze mai mulți copii, cum au fost în Regatul Unit 114. Cazurile sunt ale unor copii cu vârste cuprinse între 1 lună și 16 ani, astfel că nu contează vârsta la care se află micuțul.

Numeroase persoane se întreabă acum ce este hepatita din rândul copiilor, așa că noi vă dezvăluim că, potrivit medicilor, aceasta este, de fapt, o inflamație hepatică, cu enzime hepatice marcat crescute.

Multe cazuri dintre cele sesizate în Europa au raportat simptome gastro-intestinale, inclusiv dureri abdominale, diaree și vărsături, astfel că de la aceste simptme au ajns, de fapt, la spital pe mâinile medicilor, unde au depistat că este vorba despre hepatita sevră.

Această boală ar avea drept cauză virusurile hepatitice A, B, C, D și E, astfel că medicii încă cercetează aceste cazuri în detaliu, pentru a veni cu informații sigure și concrete, potrivit spynews.ro.

 

Comenteaza