Boc, mesaj către clujeni: "Nu lăsaţi garda jos, aveţi compasiune! Felicitări medicilor, admirabililor soldaţi de pe front"

Boc, mesaj către clujeni: "Nu lăsaţi garda jos, aveţi compasiune! Felicitări medicilor, admirabililor soldaţi de pe front"

Deşi există multe cazuri de infectare cu COVID în municipiu, edilul Emil Boc le cere clujenilor să fie calmi, să respecte regulile de bază şi medicii. 

"Avem o stare de tensiune şi de oboseală în societate; trăim vremuri grele, cei care o duceau greu o duc şi mai greu, sectoare importante - hoteluri, restaurante, turism - sunt şi ele la terapie intensivă. Ne trebuie echilibru, calm şi solidaritate, să trecem peste situaţia în care suntem cât mai repede.

Felicitări medicilor, admirabililor soldaţi de pe front, de un an, în lupta cu acest inamic invizibil. Suntem într-o situaţie limită cu locurile disponibile în spitale; e absolut nevoie să suţinem medicii prin comportament disciplinat. Hai să vedem şi cealaltă parte: suntem la cifra asta pentru că testăm foarte mult", a declarat Boc, la un post de radio local. 

"Este ceea ce se întâmplă şi la nivel european. Avem două luni de foc. Din 1 iunie există viaţă şi după vârful pandemiei, care va tinde spre normalitate. Nicio ţară nu are un model, fiecare caută să îşi regleze măsurile pentru sănătatea celor dragi, a economiei şi pentru ieşirea din această tensiune.

Soluţia nu este conflictul, violenţa, ci calea de mijloc - să iei decizii. Suntem ca la maraton cu coronavirusul, suntem aproape de etapa finală şi putem câştiga. Mesajul meu este: nu lăsaţi garda jos, dragi clujeni, aveţi compasiune!", a mai spus edilul. 

 

Comenteaza