Boc recomandă în continuare masca și vaccinarea: Pandemia se transformă într-o gripă obișnuită, dar să nu trecem dintr-o extremă în alta

Boc recomandă în continuare masca și vaccinarea: Pandemia se transformă într-o gripă obișnuită, dar să nu trecem dintr-o extremă în alta

Cu toate că valul 5 al pandemiei de COVID este în retragere, Clujul este, încă, printre zonele cu cea mai ridicată incidență a infectărilor, iar primarul Emil Boc îndeamnă în continuare la "prudență".

"Mesajul meu a fost constant și va rămâne același - responsabilitatea individuală și colectivă trebuie să rămână" , a răspuns primarul Emil Boc, întrebat fiind, vineri, la ZIUA LIVE, cum vede situația privind pandemia, având în vedere că restricțiile au fost ridicate.

"E adevărat că această pandemie încet-încet se transformă într-o gripă obișnuită, va mai rămâne, dar sub forma unei gripe obișnuite pe care o faci în formă foarte ușoară dacă ești vaccinat sau mai gravă dacă nu ești vaccinat. Nu trebuie să trecem dintr-o extremă în alta", a spus edilul Clujului.

Potrivit primarului, purtarea măștii atunci când ești răcit este o formă de respect față de ceilalți.

"A purta mască este o formă de respect fașă de ceilalți atunci când ești răcit sau știi că poți să transmiți un virus. Vă amintiți că atunci când a apărut pandemia ne uitam puțin dubios prin aeropoartele internaționale când vedeam oamenii din Asia cu mască. Era o formă de respect a lor pentru cei pe care îi întâlneau, arăta gradul lor de civilzație. Acest lucru trebuie să rămână în continuare: să porți mască în spațiile aglomerate și dacă ești răcit, să te speli pe mâini și, evident, să te vaccinezi", a mai spus Boc la ZIUA LIVE.

De asemenea, primarul a recomandat ca, în continuare, acolo unde este posibil, programul de muncă să se facă după un program diferențiat sau de la domiciliu. 

Comenteaza