Boc: ”România a scăpat pandemia de sub control. Nu mai avem dreptul să ne jucăm cu viața românilor”

Boc: ”România a scăpat pandemia de sub control. Nu mai avem dreptul să ne jucăm cu viața românilor”

Primarul Emil Boc a recunoscut eșecul campaniei de vaccinare și le transmite românilor că doar prin vaccinare se vor goli spitalele.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

”Nu va trece răul până când nu vom ajunge la o rată de vaccinare de 80 - 90%, pe țară. La Cluj, vom ajunge mai repede decât în alte părți ale țării. Se menține ritmul bun de vaccinare. Soluția o reprezintă creșterea ratei de vaccinare.  Mă uit la ce se întâmplă în lume. Țările cu rata de vaccinare de 80 - 90%, mai au infecții, dar spitalele sunt goale și numărul de decese este minim. 

Noi avem o rată mare de deces, pentru că avem o rată mică de vaccinare. Cu cât ai rata de vaccinare mai mare, cu atât spitalele sunt mai goale. Cu cât ai rata de vaccinare mai mică, cu atât spitalele sunt mai pline și numărul de morți este mai mare. Nu mai este o filosofie sau conspiraționism.

”E păcat că te uiți la Euronews și sunt câteva țări: Rusia, România și Turcia, care au scăpat pandemia de sub control. Te doare sufletul să vezi imagini cu oameni îi mașini, în fața spitalelor, cu tuburi de oxigen pe geam, pentru că spitalele sunt pline. Aceste lucruri nu trebuie să mai apară.

Mă uit la imaginea noastră ca țară în Europa și sper să ne trezim. Nu mai avem dreptul să ne jucăm cu viața Românilor și că fiecare trebuie să înțeleagă responsabilitatea pe care o are, față de el, față de familie și de propria comunitate. Nu trăim în jungla amazoniană, unde nu ne vedem unii cu alții…”, a declarat Boc, la un post de radio local. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza