Bolnavii cronici mai au de așteptat pentru vaccinul anti COVID-19. Pe când a fost amânată prima doză

Bolnavii cronici mai au de așteptat pentru vaccinul anti COVID-19. Pe când a fost amânată prima doză

De astăzi şi până pe 11 februarie nu mai sunt vaccinaţi cu prima doză cei care au mai puţin de 65 de ani. Aceştia vor fi reprogramaţi începând din 16 februarie, spun organizatorii campaniei de vaccinare.

Astăzi au primit 66.000 de oameni. După ce, de pe 28, acum două zile, au început să fie reprogramați și peste 35 de mii de oameni pe locurile celor care erau prevăzuți la personalul esențial.

Reprogramările intervin în contextul în care criza de vaccin devine una acută. Vom primi mai puţin vaccin şi de la Moderna, tranşa din 5 februarie va fi mai mică cu 20% decât era prevăzut în contract.

Se vor regla cantităţile, dar abia în lunile viitoare. Ar trebui să ne ajungă pentru a vaccina 1,2 milioane de oameni până în aprilie, dar asta se va întâmpla numai dacă, în momentul în care va veni vaccinul, vor fi vaccinaţi mult mai mulţi oameni în fiecare zi.

Despre o amânare a rapelului pentru vaccinul Pfizer nu poate fi vorba, Agenţia Europeană a Medicamentului spune că trebuie administrată exact la trei săptămâni. 

Comenteaza