BOR susţine vaccinarea! Va distribui în biserici broșuri informative

BOR susţine vaccinarea! Va distribui în biserici broșuri informative
| Foto: capital.ro

Anunţul a fost făcut de Ministerul Sănătății într-o postare făcută duminică seara pe Facebook.

Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată „Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură”.  

Anunțul a fost făcut de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, informează Ministerul Sănătății într-o postare făcută duminică seara pe Facebook. "Încheiem duminica și această săptămână cu bucurie și cu multă speranță pentru creștinii ortodocși sau catolici din România și de pe întreaga planetă. Numai împreună, indiferent de religie și credință, vom reveni la normalitate!", se arată în postare. 

Preoții ar urma să intre în etapa a doua a vaccinării în România, care începe peste câteva zile, iar Biserica Ortodoxă face apel la o informare corectă a populației.

Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, Calinic, a anunţat că se va vaccina împotriva COVID-19 şi le cere credincioşilor să se informeze despre vaccinare doar din surse sigure şi autorizate, pentru a nu cădea victime dezinformărilor.

Duminică, într-o intervenție la Digi24, părintele Constantin Necula a spus că profesioniștii trebuie să le explice clar oamenilor beneficiile vaccinurilor. Credincioșii trebuie să înțeleagă că și vaccinurile sunt „în mâna lui Dumnezeu”, a adaugat el.

Comenteaza