Buget suplimentat cu sute de milioane la Sănătate. Cîțu: Am comandat anticorpi monoclonali

Buget suplimentat cu sute de milioane la Sănătate. Cîțu: Am comandat anticorpi monoclonali

Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri că bugetul Ministerului Sănătăţii va fi suplimentat cu 386 de milioane de lei, inclusiv în vederea achiziţionării de medicamente pentru tratarea COVID-19, dar şi pentru anticorpi monoclonali.

„Am aprobat, prin hotărâre de guvern, alocarea a 386 de milioane de lei pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii, din Fondul de rezervă, pentru a achiziţiona medicamente destinate tratării pacienţilor cu COVID-19 internaţi în unităţile sanitare din România.

Aceşti bani nu au fost ceruţi la rectificare bugetară. Stocul pentru Remdesivir era doar pentru încă o lună, iar pentru Tocilizumab doar pentru trei săptămâni. Pentru prima oară am comandat şi anticorpi monoclonali. Aceasta este o comandă făcută tot de Comisia Europeană în numele României. Am aderat şi noi la această comandă. În plus, pe lângă aceste sume, care au fost propunerile Comisiei de Boli Infecţioase, s-a suplimentat cu 70 de milioane de lei programul Ministerului Sănătăţii destinat îngrijirii şi acordării tratamentelor pacienţilor critici”, a afirmat premierul, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern.

Comenteaza